打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 十大武林絕學,你最想學邊3個?

葵花寶典冇人想學= =
回復

葵花寶典+左右互搏+獨孤九劍

2個東方不敗 加 2個風清揚, 全攻敏戰士, 點擋?
天下武功, 唯快不破, 破盡天下武功, 仲要打孖上!

九陰真經, 集天下武功大成? 出獨孤九劍, 破盡天下武功, 破!
九陽真經, 內功天下第一? 出獨孤九劍, 破掌式, 破!
易筋經, 化腐朽武功為神奇武功?  出獨孤九劍, 破盡天下武功, 破!
神照經, 四大內功秘籍?   出獨孤九劍, 破掌式, 破!
葵花寶典, 天下武功, 唯快不破? 出葵花寶典+左右互搏, 2個打你一個,  破!
左右互搏, 雙倍攻擊, 分心二用? 出左右互搏, 左手出葵花寶典, 右手出獨孤九劍,  破!
獨孤九劍, 破盡天下武功? 出葵花寶典, 唯快不破, 出獨孤九劍, 破劍式, 快劍+左右互搏, 破!
北冥神功, 類吸星大法? 出葵花寶典,  東方不敗全勝任我行, 破! 出獨孤九劍, 破掌式, 破!
黯然銷魂掌, 集五絕武學, 時靈時不靈? 出獨孤九劍, 破盡天下武功, 破!
六脈神劍, 渾厚內力, 指力化作劍氣, 古代手槍? 出獨孤九劍, 破箭式, 破掌式, 破x式, ..., 破!

破! 破! 破!!!
回復

葵花寶典+左右互搏+獨孤九劍

2個東方不敗 加 2個風清揚, 全攻敏戰士, 點擋?
天下武功, 唯快不破, 破盡天下 ...
douhung 發表於 8-6-2010 03:04

唔洗太激動= =吹水姐...
話時話,獨孤九劍冇固定劍法....
即係九劍既招式係因人而異,如果2個九劍撞埋一齊係打唔到的= =
回復

唔清楚= =
回復

2個9劍撞埋一齊都唔知打唔打到- -
回復

風清揚出9劍, 對令狐沖出9劍, 如果體力一樣, 你話邊個贏?
回復

風清揚出9劍, 對令狐沖出9劍, 如果體力一樣, 你話邊個贏?
douhung 發表於 10-6-2010 02:02

都話左九劍冇固定招式囉= =
見招拆招架咋....
2個人都冇招式,咁點見招呀?!冇招又點拆招呀= =?!
所以好似你咁講既話,2條友用九劍對戰,係呆企....
回復

克9劍最好既武功就係佢自己
回復

克9劍最好既武功就係佢自己
你好煩 發表於 10-6-2010 15:46

剋九劍= =?!
天下武功,唯快不破~
除左快之外,仲有第2個方法,就係拎走對手把劍XD
回復

九劍見招拆招, 都有水平高低之別
風清揚先出劍既破綻, 令狐沖用九劍破之
令狐沖應招既破綻, 風清揚亦用九劍破之
但風清揚9劍高令狐沖幾皮, 風清揚破得比令狐沖快, 你話邊個會贏? 緊係水平高贏水平低架啦
回復