查看: 1808|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 天山控技一問

210樂點
我想問天山控技大約是點
我暗器就是散功6秒
咁應該點放好啲技

最佳答案

查看完整內容

我建議洗麻痺 首先天山係近攻門派 唔完全定身咁封 敵人就會走 何必晒鐵鎖橫江黎定人呢 而且 明教同逍遙呢啲派都可以半怒解散攻 咁你6秒封技就浪費左 第二 你想"問天山控技大約是點" 即係代表點出技? 呢方面就要睇下你點玩 既然你開得post就九成係天山新手 咁操作流就岩晒你 出技次序大同小異 隱身入場→冰凝→移花→初隱→蘭花點穴手→爆技→就完蘭花就同生共死/暗器封技→爆技→就完同生共死/暗器封技→強控(唔知你幾秒, ...
回復

我建議洗麻痺
首先天山係近攻門派 唔完全定身咁封 敵人就會走 何必晒鐵鎖橫江黎定人呢  
而且 明教同逍遙呢啲派都可以半怒解散攻 咁你6秒封技就浪費左

第二 你想"問天山控技大約是點" 即係代表點出技?
呢方面就要睇下你點玩 既然你開得post就九成係天山新手
咁操作流就岩晒你
出技次序大同小異
隱身入場→冰凝→移花→初隱→蘭花點穴手→爆技→就完蘭花就同生共死/暗器封技→爆技→就完同生共死/暗器封技→強控(唔知你幾秒,放係最後),正常夠攻完場
呢套技不接受miss 要打得好就靠訓練,手眼協調
多啲同人玩下校場 訓練意識流
就可以有你自己一套風格(操作流好悶下)
practice makes perfect

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
∼香B∼ + 2 熱心協助

查看全部評分

回復

回復 2# StaR`

我同晒所有派打過
覺得最難打系EC
有咩方法可以克佢

上石方面
上外攻好定屬攻
回復

回復  StaR`

我同晒所有派打過
覺得最難打系EC
有咩方法可以克佢

上石方面
上外攻好定屬攻 ...
細魂a0a 發表於 11-12-2012 19:31

其實唔少帖子都解釋過,屬攻造成既傷害比外攻造成既傷害高,屬攻係走唔甩 至於外攻 可以取代冥石(夠減抗用既情況下)   
夠唔夠就打就睇對手既冰抗係咪高你100減冰抗 即係抗死
如果冇抗死又同石級 我會留技 平推到ec得返7成血左右開始連技  
打ec最大問題係"九陰神爪" 同 "呆若木雞"呢兩招  
九陰神爪造成既扣血效果又痛 天山又隱唔到
除非接初隱技+隱封技時間少於一秒(係可行既)
或者利用初隱令"九陰神爪"變成未擊中(意識流)
如果7成血後miss封技 佢用左"呆若木雞" 咁我都幫你唔到
唯一方法:隱住等時間回技(我唔會=[)
回復

回復 4# StaR`

我聽人講你;( 你冰攻緊系上冰抗 冥石戈啲都一樣 係伍係要咁)
但係如果對方冰抗高咁屬攻米少左?
回復

回復  StaR`

我聽人講你;( 你冰攻緊系上冰抗 冥石戈啲都一樣 係伍係要咁)
但係如果對方冰抗高咁屬攻 ...
細魂a0a 發表於 11-12-2012 19:51

冰攻同冥石兩者的確係  冰抗就唔係 抗石你想抗咩派/副本就上個種 e.g大縹 打烏老大要毒抗 打ec天山要冰(有ec玄攻) 打明教上火抗
回復

回復 6# StaR`

姐系抗石就一定要冰 冥石就可以咩都得?
回復

回復 7# 細魂a0a

唔係 調返轉 冥石(冰) 抗石(你鐘意)
回復

回復 8# StaR`

嗯明白了唔該
回復

回復